05_01.jpg

Våra program

 

Naturvetenskapsprogrammet inriktning naturvetenskap

 

Naturvetenskapsprogrammet är utan tvekan den svenska gymnasieskolans svåraste program, men också det mest framgångsrika programmet räknat i studieresultat och andel blivande akademiker. Det innehåller krävande kurser men ger samtidigt den bredaste högskolebehörigheten och stor personlig tillfredställelse.

Den nationella inriktningen naturvetenskap innebär att högre kurser i biologi, fysik, kemi och matematik är obligatoriska.
Hos kan du välja tre olika programfördjupningar:
• en med matematik och naturvetenskap som specialisering
• en med fokus på programmering
• en allmänt meriterande, med geografi och samhällskunskap

För att ge de bästa förutsättningarna för framtida högskolestudier och i möjligaste mån tillgodose varje elevs personliga intressen har vi ett brett utbud av valbara kurser, med både språk, humaniora och ämnesfördjupningar. Där finns det utrymme att skräddarsy en utbildning som passar just dig.

Ta gärna del av vår poängplan, där du även ser hur kurserna har fördelats under läsåren.

 

För dig som är intresserad av naturvetenskap men har vistats i Sverige bara en kortare tid erbjuder vi också en till vår inriktning anpassad Språkintroduktion och dessutom erbjuder vi Preparandutbildning.

 

 

 

Programfördjupning alternativ 1 samhälle

motsvarar naturvetenskapsprogrammets nationella inriktning naturvetenskap och samhälle genom att ge dess båda obligatoriska kurser Geografi 1 och Samhällskunskap 2. Om du vet att du vill läsa naturvetenskapsprogrammet men inte vilken av dess båda inriktningar, välj alternativ 1 samhälle så får du båda!
 

Programfördjupning alternativ 2 programmering

blottar en av Metapontums specialiteter sedan flera år; programmering är långt ifrån bara datoranvändning, och är stimulerande, kreativt och attraktivt på arbetsmarknaden!
 

Programfördjupning alternativ 3 specialisering

tar dig till nya höjder inom våra främsta ämnen matematik och naturvetenskap. I dess avancerade kurser har du frihet att välja specialisering inom ett enormt brett ämnesfält, inom t.ex. spelteori, logik, kosmologi, genetik och geologi. Studier kan knappast bli roligare!