01_03.jpg

Vad tycker våra elever?

Det skolan var överlägset bra med var lärarkompetensen. Det är ovanligt att hitta lärare med en sådan intelligens och bildning, och så breda kunskaper som de vi hade på Metapontum. Den personliga kontakt man fick med lärarna är någonting som jag, för övrigt, djupt saknar här på Universitetet. Diskussion mellan lärare och elever, och speciellt humorn, finns inte på samma sätt som det gjorde i Metapontum.

Thomas Bågenholm, kandidatprogrammet i astronomi vid Stockholms Universitet

Skolan är väldigt liten, vilket är något positivt för att då har man bra kontakt med lärare och andra elever, så ingen lämnas utanför. Lärarna har också mycket tid för varje enskild elev, och därför får vi rätt så bra betyg då vi får mycket hjälp! Eleven ställs ständigt i centrum och alla vi i skolan är som en enda stor familj. Det finns trevliga lärare, det finns smarta lärare, det finns pedagogiska lärare, och så finns det Tristan Tempest... Att sammanfatta Tristan Tempest med ett ord är nog inte möjligt. Vi pratar om en sjukt (nästan läskigt) allmänbildad lärare som kan allt från språkliga till naturvetenskapliga ämnen. Och han är bara inte allmänbildad, han är också en trevlig person som man kan prata med om icke-akademiska ämnen efter skolan. Han är helt enkelt en ytterst smart, kompetent, pedagogisk, schysst och social person... Och det är inte bara lärarna och miljön som är bra, skolmaten är också ett stort plus. Vi äter gratis i skolmatsalen. Skolmaten som Metapontums gymnasium erbjuder är nog den bästa jag någonsin har ätit. Sedan så är elevdemokratin något viktigt för skolan, så alla klagomål åtgärdas oftast. Det finns mycket att säga om den här skolan, och jag som har gått här en termin ångrar absolut inte att jag började här. Med andra ord så rekommenderar jag Metapontum varmt.
Pedram Fathollahzadeh, elev i NV09 på Gymnasieskolan Metapontum

Det fanns väldigt många kompetenta lärare som kunde sitt ämne. Sedan så var studiemiljön väldigt bra för att det låg i ett mycket fint område. Sedan så finns det personal som gärna hjälper till, som finns där för en om man stöter på problem. Kan vara studieproblem eller sociala problem.
Yubin Jia, civilingenjörsutbildning på KTH

Jag tycker att det som gör Metapontum bra är klassen främst, det är varierat med personer och alla är trevliga. Sen kommer lärarna som också är bra, de lär ut på ett pedagogiskt sätt (för mig) och det finns vissa som är bättre än andra (t.ex Tristan). Det jag gillar är att jag också kan läsa alla kurser jag vill läsa utan större problem trots att programmeringen krockar ca 15 min med filosofin.
Elon Såndberg, studerar på Gymnasieskolan Metapontum.